SUPERBET 1Vrsta poizvoda: Termoizolacioni materijal

Proizvod: Perlitni beton

Sastav proizvoda: Ekspandirani perlit, Cement, Aditivi

Šifra proizvoda: 6801008

Naziv: SUPERBET 1

PRIMENA SUPERBET-a 1

SUPERBET 1 se primenjuje na mestima gde se traži izrazito dobra termoizolacija. Preko njega se obavezno izvodi zaštitni sloj od sitnozrnog betona. Ovako pripremljena, podloga je spremna za ugradnju završne podne obloge. Ukoliko se beton ugrađuje na ravan krov, obavezno je, sa gornje strane, zaštititi ga hidroizolacijom.

PRIPREMA PODLOGE

Podloga mora biti čista, otprašena i odmašćena. Istovremeno, mora biti dovoljne nosivosti da primi opterećenje od nadgradnje. Podloga mora štititi perlitni beton od vlage iz tla. To znači da u primenama za podove prizemnih prostorija slojevi ispod termoizolacije moraju sadr`ati hidroizolaciju. Ukoliko je podloga porozan materijal, mora se kvasiti pre ugradnje betona.

PRIPREMA SUPERBET-a 1

Vreća SUPERBET-a 1 se sipa u građevinsku 100-litarsku mešalicu, meša u suvo oko 1 minut, a zatim se doda 10-12 litara vode i meša 4-5 minuta. Rezultat mešanja je laka penasta masa betona.

UGRADNJA SUPERBET-a 1

Ugradnja se vrši razastiranjem betonske mase i ravnanjem metalnom ravnjačom po unapred pripremljenim vođicama. Zbog moguće pojave temperaturnog širenja očvrslog betona, daje se mogućnost da se po obodu prostorije ostavi dilatacioni žljeb. U cilju poboljšanja prionljivosti dozvoljeno je, pre nanošenja betona, po podlozi razliti cementno mleko.

NEGOVANJE SUPERBET-a 1

Pošto je betonska masa penasta i meka, mora se 7 dana zaštititi od mehaničkih opterećenja i naglog sušenja. Naglo sušenje se može preduprediti eliminisanjem promaje u betoniranom prostoru, zamračivanjem prozora i spoljnih vrata, prekrivanjem svežeg betona PVC folijom itd. Takođe se preporučuje da se u periodu očvršćavanja beton orošava vodom.

USLOVI UGRADNJE

Temperatura između +5°C i +30°C.

VAŽNE NAPOMENE

Prilikom pripreme SUPERBET-a 1 u mešalicu sipati ceo broj vreća, i ne dodavati ništa sem vode.


Dokumenta